Cat Friendly Wachtkamer en Opname

Voor onze Cat Friendly Clinic status hebben we een aantal aanpassingen gedaan in de wachtkamer & de opname ruimte, zodat uw kat(ten) zich veilig voelen en zo min mogelijk stress hebben.

Wachtkamer

KatteKattenparkeerplaatsn in een wachtkamer hebben met name stress van andere katten of honden. In onze wachtkamer is er een speciale "kattenparkeerplek": een verhoging waar u de kattenmand op kunt plaatsen. Past uw reismandje niet, zet uw kat dan op een stoel en vraag dan om een handdoek om over het reismandje te leggen. Komt u uit de spreekkamer, plaats het reismandje dan op de balie of tuerg op de kattenparkeerplek. Een kat zit graag hoog en zeker niet op de grond.
Laat honden niet aan het reismandje snuffelen, ook al is uw kat gewend aan honden of de hond gewend aan katten.
Zijn er meerdere katten aanwezig, zet de reismandjes dan niet met de voorzijdes naar elkaar toe.

 


Opname

Mocht het nodig zijn dat uw kat één of meerdere dagen op onze kliniek blijft, bijvoorbeeld voor een operatie of een behandeling, denk dan aan de volgende dingen:

  • Neem een deken of handdoek van thuis mee, zodat uw kat een vertrouwde geur om zich heen heeft
  • Neem eventueel een speeltje mee van huis
  • Mocht uw kat erg kieskeurig zijn over zijn/haar kattenbakvulling, dan kunt u eventueel wat van de kattenbakvulling meenemen. In onze kliniek hebben wij twee verschillende soorten kattenbakvulling, Opname iglohoutkorrels en fijn grind.
  • Mocht uw kat meerdere dagen blijven, geef dan aan welk voer uw kat lekker vindt, nat- of droogvoer. We passen de voeding aan aan de gezondheidstoestand van uw kat.

Katten vinden het vaak fijn om zich ergens achter te kunnen verschuilen als ze zich onzeker voelen. Daarom hebben wij de beschikking over verschillende soorten schuilplekken, zoals een katteniglo en een "gordijn" in het opname hok.
In al onze opname hokken gebruiken wij bovendien ook Feliway® spray, deze bevat een feromoon (lichaamseigen stof) die rustgevend en stressverlagend werkt.
Natuurlijk wordt er gezorgd voor een schone kattenbak, fris drinkwater, vers eten en een speeltje/knuffeltje.

Om achtergrond geluiden zoveel mogelijk buiten te sluiten spelen we zachte muziek in de opname ruimte. We zorgen voor rust in de opname.

Er zijn duidelijke richtlijnen opgesteld voor de benadering van en omgang met onze katten patiënten. Al onze medewerkers werken volgens deze richtlijnen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een rustige benadering, gebruik van het feromoon Felifriend®, het gebruik van handdoeken bij bange of boze katten etcetera.

 

CatFriendly Infomodule

Cat Friendly

Als één van de weinige klinieken in Nederland zijn wij officieel geregistreerd als Cat Friendly Clinic.Speel-o-theek

De speel-o-theek, de bibliotheek voor speeltjes voor zowel uw hond als kat.

 

Verzekering

Ons advies: Verzeker uw dier

Openingstijden

Maandag 08:00 - 20:00 uur
Dinsdag 08:00 - 20:00 uur
Woensdag 08:00 - 20:00 uur
Donderdag 08:00 - 20:00 uur
Vrijdag

08:00 - 20:00 uur

Buiten openingstijden zijn wij voor spoedgevallen altijd bereikbaar!!

Contactgegevens

Dierenkliniek Rijnoever
Evenaar 178 
2408 JT Alphen a/d Rijn
Tel.: 0172 - 42 66 55

Email: info@dierenkliniekrijnoever.nl

Social Media

Volg ons op Twitter!